• Op werkdagen vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post
  • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
  • +31(0)85 486 89 99 / verkoop@bedrijfsstempels.nl

Brandstempel laten maken

Brandmerk stempel laten maken bij Bedrijfsstempels

Bij Bedrijfsstempels.nl bent u aan het juiste adres om uw eigen op maat gemaakte brandstempel te laten maken, precies zoals u het wilt. Met deze brandstempel kunt u uw logo of ander gewenst ontwerp met precisie in hout of andere geschikte materialen brandmerken. Ontdek ons uitgebreide assortiment en geniet binnenkort van uw persoonlijke, unieke brandmerk stempel!

✅ Kies het juiste formaat brandstempel uit.

✅ Start met het online ontwerpen van uw brandstempel of upload uw bestand.

✅ Check uw digitale drukproef en bestel.

✅ Betaal online of op rekening.

✅ Een brandstempel heeft enkele dagen levertijd.
 

Bekijk onze brandstempels
 

Brandmerk maken

Brandmerk stempel: voordelen en opties

Brandstempels, ook wel bekend als brandmerk stempels, bieden u de mogelijkheid om uw logo, bedrijfsnaam, initialen of andere merktekens op verschillende oppervlakken te branden. Dit draagt bij aan het vergroten van uw naamsbekendheid en het waarborgen van de kwaliteit van uw producten en diensten.

Steeds meer ondernemers ontdekken de voordelen van het branden van logo's en bedrijfsnamen in hout, leer, kunststof en andere materialen. 
 

Brandstempel voor hout 

Met brandstempels kunt u diverse materialen zoals hout, leer, kurk en kunststof markeren met uw logo of tekst. Ze bestaan uit een houten handvat of handgreep, waarop een gravure van een koper/messing legering is aangebracht met daarin gegraveerd uw bedrijfslogo, bedrijfsnaam of een andere afbeelding.

Door het uiteinde van de brandstempel te verhitten, wordt de gravure zo heet dat u hiermee in hout, leer, kunststof en kruk kunt branden.
 

Leer branden

Leer branden voegt een ambachtelijk tintje toe aan uw eindproduct. Met behulp van een warmteregelaar kunt u de temperatuur nauwkeurig aanpassen en uw logo op tassen, jassen, meubels en andere lederen items aanbrengen. Voor hout heeft u in principe geen warmteregelaar (of netspanningsregelaar) nodig. 

 

Voordelen voor ondernemers

  1. Het brandmerken van uw producten met een brandstempel is een krachtige manier om uw bedrijf te promoten. Houten kisten, pallets, wijnkistjes en andere items kunnen gepersonaliseerd worden met uw bedrijfsnaam of logo, wat zorgt voor een blijvende en stijlvolle uitstraling.
  2. Brandstempels zijn duurzaam, bestand tegen chemicaliën en weersinvloeden, en creëren reliëf in het materiaal. Ze zijn bovendien bestand tegen verkleuring door UV-licht. Dit maakt het mogelijk om niet alleen hout, maar ook andere materialen zoals leer, kunststof, kurk en karton te markeren, waardoor uw toepassingsmogelijkheden divers zijn.
  3. Eén aanschaf volstaat voor herhaaldelijk gebruik, wat het kostenefficiënt maakt.
     

Diverse brandstempels: ALK, HLP en S-serie

Onze ALK en HLP brandstempels hebben een korte opwarmtijd, ongeveer 8 minuten, terwijl de S serie een iets langere opwarmtijd heeft vanwege het grotere oppervlak. De brandstempels in de S serie hebben dubbele handvatten, met uitzondering van S105 en S155, die enkelvoudige handvatten hebben. 

Het gebruik van onze brandstempels om hout of andere materialen te branden is zeer efficiënt, met een gemiddelde opwarmtijd van 8 minuten en korte brandtijden, afhankelijk van het wattage. Bij hout is 400 Watt meestal voldoende, en de brandtijd varieert van 2 tot 5 seconden. Voor zachtere materialen zoals kunststof of karton kunt u een lager wattage gebruiken of de brandtijd verkorten, afhankelijk van uw behoeften.

Vaak is het een kwestie van enkele keren proberen om erachter te komen hoeveel druk en tijd u nodig heeft om uw brandstempels in hout of andere materialen te branden.

 

Brandstempels laten maken bij Bedrijfsstempels.nl

We begrijpen dat elk bedrijf uniek is, en daarom kunt u bij ons een brandstempel laten maken die aan uw specifieke eisen voldoet. Onze brandstempels worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen die zorgen voor duurzaamheid en een scherp afdrukresultaat. U kunt erop vertrouwen dat uw brandstempel lang meegaat en er professioneel uitziet.

Kies de juiste brandstempel en accessoires op onze website. Als u uw brandstempel wilt gebruiken voor zachte materialen, zoals zacht hout, kurk, leer, kunststof of zelfs vleeswaren, is het raadzaam om een warmteregelaar aan te schaffen, zodat u de temperatuur (het wattage) kunt aanpassen. 
 

Brandplaten laten maken

Het vervangen van brandplaten voor brandstempels is eenvoudig, vooral voor de ALK-versie. Als u een HLP of S Serie brandstempel heeft, is het raadzaam om een nieuwe brandstempel of brandtang aan te schaffen. Bedrijfsstempels.nl biedt deskundig advies om uw brandstempel te laten maken en bestellen.

Voor vragen of speciale wensen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice via de online chat of telefonisch. Onze medewerkers staan voor u klaar!

\