• Op werkdagen vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post
  • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
  • +31(0)85 486 89 99 / verkoop@bedrijfsstempels.nl

Brandmerk maken

Brandmerk laten maken

Brandstempels kan je gebruiken om iets te markeren. De brandplaat wordt heet en deze wordt dan tegen hout, leer, kurk of kunststof gedrukt en hierbij wordt dit materiaal gebrandmerkt. Dit kan zowel een tekst, als een logo zijn. Onze Brandmerk stempels van het merk ALK hebben een lange levensduur.

✅ Kies het juiste formaat brandstempel uit

✅ Start met het online ontwerpen van uw brandstempel of upload uw bestand

✅ Check uw digitale drukproef en bestel.

✅ Betaal online of op rekening

✅ Een brandstempel heeft enkele dagen levertijd

Brandmerk maken

Brandmerk maken voor uw bedrijf: voordelen & opties

Logo's of bedrijfsnamen in hout branden is iets waar steeds meer ondernemers voor kiezen. Een brandmerk maken in hout, leer, kunststof of andere materiaalsoorten is een fenomeen dat steeds populairder wordt. Een houtbrandstempel laten maken, of een stempel voor een logo in leer branden, heeft flink wat voordelen en biedt voor ondernemers diverse mogelijkheden. Welke pluspunten heeft een brandmerk maken precies? Wat zijn de voordelen van een eigen houtbrandstempel laten ontwerpen en gebruiken? En welke mogelijkheden heeft u als u voor uw onderneming een eigen brandmerk maken wilt en die gaat gebruiken om hout te brandmerken of in leer te branden?

 

Houtbrandstempel

Brandstempels kan u gebruiken om iets te markeren. De brandplaat wordt heet en deze wordt dan tegen hout, leer, kurk of kunststof gedrukt en hierbij wordt dit materiaal gebrandmerkt. Dit kan zowel een tekst, als een logo zijn. Onze brandmerk stempels van het merk ALK hebben een lange levensduur.

Wilt u in hout brandmerken of in leer, kurk, kunststof, textiel of zelfs in etenswaren zoals brood of vlees? Dan kunt u niet om een houtbrandstempel heen. Deze stempels zijn bedoeld om een brandmerk in hout of sommige andere materialen te maken. Ze bestaan uit een houten handvat of handgreep, waarop een gravure van een koper/messing legering is aangebracht met daarin gegraveerd uw bedrijfslogo, bedrijfsnaam of een andere afbeelding. Door het uiteinde van de brandstempel te verhitten wordt de gravure zo heet dat u hiermee hout kunt brandmerken en in hout, leer, kunststof en kruk kunt branden.

 

Leer branden

In leer branden geeft een heel speciaal en ambachtelijk effect op uw eindproduct. Pas de temeratuur aan met behulp van onze warmteregelaar (eerst even testen) en maak een mooi brandmerk op uw tas, jas of meubelstuk. Ook is het mogelijk op leer te branden met een gekleurde (speciale) folie ertussen. Je krijgt dan een schitterend effect in goud of een andere kleur zoals vroeger ook vaak op boeken werd gedaan. Vroeger noemde men dat persvergulden. Met een cliche die erg heet moet worden breng je d.m.v. trasferfolie de "poeder" over op het leer. Er blijft dan een afdruk achter die op de gravure ook staat.

 

Wat heeft u als ondernemer aan een brandmerk maken?

Een brandmerk maken met een brandmerkstempel uit ons assortiment, heeft meerdere voordelen. In de eerste plaats is een logo brandmerken in hout een manier om uw bedrijf te promoten. Indien u producten heeft zoals houten kisten, pallets of wijnkistjes dan kunt u een eigen brandmerk maken en uw producten van uw bedrijfsnaam of unieke logo voorzien. Mooie brandmerken in hout blijven altijd zichtbaar en dus langer zitten dan een afdruk met een stempel en inkt en zien er daarnaast stijlvol, elegant en luxueus uit. De reden dat brandstempels zo lang meegaan en de brandmerken goed zichtbaar blijven, is het feit dat ze duurzaam zijn. Chemicalien en weersinvloeden hebben geen vat op het brandmerk. Verder worden ze diep in het materiaal gedrukt, waardoor ze ook voor reliëf zorgen. Fijn is verder dat de brandmerken niet gevoelig zijn voor verkleuring door UV-licht. Naast het hout brandmerken is het dus ook mogelijk om andere materialen te markeren met een brandstempel. Zo kunt u met een brandstempel in leer branden, maar ook in tal van andere ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan kunststof, kurkmaterialen, leer of karton. U kunt dus ook riemen, leren jassen, tassen, kartonnen dozen en kunststof spullen van uw eigen ingebrande logo en/of bedrijfsnaam voorzien. Ten slotte is het fijne aan tekst of logo brandmerken in hout of andere ondergronden, dat het uiteindelijk niet duur is. U hoeft slechts één keer een stempel te kopen met één of meer losse gravures (zoals uw logo, een slogan of uw bedrijfsnaam) en bent dan klaar. U kunt het stempel vervolgens eindeloos gebruiken om uw producten mee te brandmerken of uw logo in leer te branden. Ideaal toch?

Opties qua brandstempels

Onze Brandstempels zijn van een uitstekende Europese kwaliteit. De elektrische Brandstempels ALK en de elektrische HLP stempels hebben beide een korte opwarmtijd nodig. Deze opwarmtijd duurt circa 8 minuten. De S serie heeft een opwarmtijd van circa 15 minuten. Dit komt omdat het oppervlak veel groter is. Indien dit mogelijk is, kunt u beter serie matig branden dan dat u de brandstempel steeds aan en uit zet. In de S serie hebben tevens alle brandstempels dubbele handvatten. Hierin onderscheiden de S serie S105 en S155 zich, die bevatten een enkel handvat. In onze webwinkel kunt u terecht voor diverse soorten brandstempels. U kunt zelf een eigen ontwerp maken en die via onze website uploaden. Of het nu een stempel met een logo is, een tekst in een speciale stijl of een afbeelding: bij ons is qua ontwerp vrijwel alles mogelijk. Prettig aan onze brandstempels om hout te brandmerken of leer te voorzien van een brandmerk, is het feit dat ze snel op temperatuur komen. De gemiddelde opwarmtijd van onze elektrische brandstempels bedraagt zo'n 8 minuten. Het inbranden van een logo of tekst in hout gaat razendsnel. Afhankelijk van het ingestelde wattage - bij hout is 400 Watt afdoende -, heeft u voor het brandmerken meestal slechts twee tot vijf seconden nodig. Gebruikt u zachtere materialen, zoals kunststof of karton, dan kunt u een lager wattage gebruiken of de brandtijd verkorten. Vaak is het een kwestie van enkele keren proberen om erachter te komen hoeveel druk en hoeveel tijd u nodig heeft om uw brandstempels in hout of andere materialen te branden.

 

Brandstempel bestellen

Eerst maakt u een keuze uit de diverse mogelijkheden. Het brandformaat bepaald welke brandstempel u gaat bestellen. Dan klikt u op de brandstempel van uw keuze en u kunt beginnen met het ontwerp of, indien u zelf al een ontwerp heeft, kunt u uw bestand uploaden. Vervolgens kunt u nog een drukproef printen en legt u de bestelling in uw winkelwagen. Vergeet niet een netspanningsregelaar erbij aan te schaffen indien u gaat branden in zacht hout, kurk, leer of kunststof. Alleen voor (niet zacht) hout heeft u de netspanningsregelaar niet nodig. Een brandstempelhouder is wel handig en voorkomt brandplekken op de plek waar u de brandstempel neerlegt.

 

Bestel nu een of meer brandstempels voor uw bedrijf

Kies ook voor de voordelen die brandstempels te bieden hebben. Via onze website kunt u snel uw eigen brandmerk maken. Gaat u uw logo in leer branden, op kruk of kunststof, dan is het aan te raden om ook een warmteregelaar bij uw stempel aan te schaffen, zodat u voor diverse ondergronden de temperatuur (het wattage) kunt instellen. Hout: Voor hout volstaat een wattage van 400 graden en hiervoor hoeft u dus ook geen warmteregelaar aan te schaffen of te gebruiken. In de meeste gevallen is 3 seconden branden genoeg. Maar dit zal per houtsoort proefondervindelijk zelf vastgesteld worden. Zacht hout, Kunststof, Karton en Leder: Deze materialen hebben wel een warmteregelaar nodig. Tevens geldt dit ook voor het branden in vleeswaren. Hoelang en welke temperatuur? Dit zult u zelf moeten testen, aangezien dit van vele factoren afhankelijk is. Brandplaten van brandstempels zijn redelijk gemakkelijk zelf te verwisselen, als u een ALK versie heeft. Heeft u een HLP of een S Serie brandstempel, dan is het beter om een geheel nieuwe brandstempel/ brandtang te laten maken en kopen. Brandstempels laten maken doet u eenvoudig en met het juiste advies bij Bedrijfsstempels.nl

Heeft u vragen of speciale wensen? Dan kunt u altijd onze klantenservice benaderen via onze online chat of telefonisch. Onze vriendelijke medewerkers zijn u graag van dienst!

\