Brandstempel

Brandstempels kan je gebruiken om iets te markeren. De brandplaat wordt heet en deze wordt dan tegen hout, leer, kurk of kunststof gedruk en hierbij wordt dit materiaal gebrandmerkt. Dit kan zowel een tekst, als een logo zijn. Onze Brandmerk stempels van het merk ALK hebben een lange levensduur.

Brandstempels

Brandstempels kan je gebruiken om iets te markeren. De brandplaat wordt heet en deze wordt dan tegen hout, leer, kurk of kunststof gedruk en hierbij wordt dit materiaal gebrandmerkt. Dit kan zowel een tekst, als een logo zijn. Onze brandmerk stempels van het merk ALK hebben een lange levensduur.


Brandstempel laten maken

Onze Brandstempels zijn van een uitstekende Europese kwaliteit. De elektrische Brandstempels ALK en de elektrische HLP stempels hebben beide een korte opwarmtijd nodig. Deze opwarmtijd duurt circa 8 minuten. De S serie heeft een opwarmtijd van circa 15 minuten. Dit komt omdat het oppervlak veel groter is. Indien dit mogelijk is, kunt u beter serie matig branden dan dat u de brandstempel steeds aan en uit zet. In de S serie hebben tevens alle brandstempels dubbele handvatten. Hierin onderscheiden de S serie S105 en S155 zich, die bevatten een enkel handvat.

Wij hopen u met deze blog voldoende informatie te geven over onze serie brandstempels. Bent u opzoek naar een brandmerk stempel, neem dan gerust contact met ons op. Bij ons bent u aan het juiste adres om uw brandstempel te laten maken. 


Een greep uit ons brandstempel aanbod
 1. Brandstempel ALK 6 (400 Watt) 75 x 50 mm.
  Brandstempel ALK 6 75x50mm. compleet

  Afdrukformaat: 75 x 50mm

  € 266,00 excl. B.T.W. € 321,86 incl. B.T.W.
 2. brandstempel ALK 4 incl. gravure. Bedrijfsstempels.nl
  Brandstempel ALK 4 rond 50mm. compleet

  Afdrukformaat: Ø50mm

  € 209,50 excl. B.T.W. € 253,50 incl. B.T.W.
 3. Brandstempel ALK 4 70 x 35 mm.
  Brandstempel ALK 4 70x35mm. compleet

  Afdrukformaat: 70 x 35mm

  € 209,50 excl. B.T.W. € 253,50 incl. B.T.W.
 4. Brandstempel ALK 2 50 x 25 mm. Bedrijfsstempels.nl
  Brandstempel ALK 2 50x25mm. compleet

  Afdrukformaat: 50 x 25mm

  € 181,95 excl. B.T.W. € 220,16 incl. B.T.W.

Welke onderdelen bestaat een brandstempel uit?

Een brandstempel bestaat uit verschillende onderdelen. Zo heeft de ALK Brandmerk stempel een handvat gemaakt van hout. Aan de onderzijde van deze stempel bevind zich een metaal verwarmingselement. Dit verwarmingselement heeft een bepaalde wattage afhankelijk van het formaat van de brandplaat. Verder bestaat deze brandstempel nog uit een messing/koper inzetstuk, de brandplaat genoemd. Indien u meerdere ontwerpen heeft kunt u deze met 1 brandstempel montuur gebruiken. De messing/koperen plaat is namelijk gemakkelijk zelf te vervangen.


Hoe besteld u een brandstempel?

Eerst maakt u een keuze uit de diverse mogelijkheden. Het brandformaat bepaald welke brandstempel u gaat bestellen. Dan klikt u op de brandstempel van uw keuze en u kunt beginnen met het ontwerp of, indien u zelf al een ontwerp heeft, kunt u uw bestand uploaden. Vervolgens kunt u nog een drukproef printen en legt u de bestelling in uw winkelwagen. Vergeet niet een netspanningsregelaar erbij aan te schaffen indien u gaat branden in zacht hout, kurk, leer of kunststof. Alleen voor (niet zacht) hout heeft u de netspanningsregelaar niet nodig. Een brandstempelhouder is wel handig en voorkomt brandplekken op de plek waar u de brandstempel neerlegt.


De voordelen van een brandmerk

Het voordeel van brandmerken t.o.v. van gewoon stempelen/markeren met inkt is o.a. dat branden chemicaliën en oplosmiddelen bestendig is. Ook heeft UV licht geen invloed op de afdruk van een brandstempel. Branden op hout of leder geeft tevens een mooie natuurlijke uitstraling.


Hoeveel Watt heeft een brandtang nodig?

De wattage van een brandstempel is afhankelijk van het formaat van de brandtang en de ondergrond waarop gebrand gaat worden. Hoe groter de afdruk, hoe meer wattage er in het verwarmingselement zit van de stempel die u besteld. Dit is nodig om de gehele brandplaat te verwarmen. Om dan de temperatuur weer te temperen indien u gaat brandmerken op zachte ondergronden kunt u een warmteregelaar aanschaffen.

Hout: Voor hout volstaat een wattage van 400 graden en hiervoor hoeft u dus ook geen warmteregelaar aan te schaffen of te gebruiken. In de meeste gevallen is 3 seconden branden genoeg. Maar dit zal per houtsoort proefondervindelijk zelf vastgesteld worden. 

Zacht hout, Kunststof, Karton en Leder: Deze materialen hebben wel een warmteregelaar nodig. Tevens geldt dit ook voor het branden in vleeswaren. Hoelang en welke temperatuur? Dit zult u zelf moeten testen, aangezien dit van vele factoren afhankelijk is.

Brandplaten van brandstempels zijn redelijk gemakkelijk zelf te verwisselen, als u een ALK versie heeft. Heeft u een HLP of een S Serie brandstempel, dan is het beter om een geheel nieuwe brandstempel/ brandtang te laten maken en kopen. Brandstempels laten maken doet u eenvoudig en met het juiste advies bij Bedrijfsstempels.nl

brandstempel-bestellen

Tags:
Kantoorstempels
Kantoorstempels

Bent u opzoek naar een handige stempel voor op bijvoorbeeld het kantoor, de garage of voor hele andere doeleinden? Wij hebben een ruim aanbod.

Zelf stempels maken
Zelf stempels maken

Bij ons heeft u de mogelijkheid om zelf online uw eigen stempel vorm te geven. Wij hebben een ruim aanbod aan diverse formaten stempels.