Reliefstempels

Wat is een reliefstempel en waarvoor gebruikt men deze?

Reliefstempels zijn voor vele doeleinden te gebruiken.

Vroeger werden reliëfstempel gebruikt om diploma, oorkondes en brieven te voorzien van een mooie druk in het papier. Tegenwoordig worden reliëfstempels gebruikt voor veel meer dan alleen deze onderwerpen. In dit artikel gaan we de voorbeelden laten zien wat je van een reliefstempel kan/mag verwachten en waarvoor deze gebruikt wordt.


Ex libris reliefstempel

Een van de vele toepassingen die een reliefstempel kan bieden is een ex libris reliefstempel. Ex libris is een eigendomsmerkje wat je ergens kan drukken/pregen om op deze manier te laten zien dat het voorwerp (bijvoorbeeld een boek) van jou is. D.m.v. een reliefstempel kan je dit op een originele manier verwerken. Vaak worden ex libris reliefstempels opgemaakt met een merkje wat van u of uw familie is. Denk aan een familiewapen. Ook staat vaak het woord ex libris bovenaan dit merkje om duidelijk te krijgen dat het hier daadwerkelijk over ex libris gaat. 


Reliefstempel kopen

een reliefstempel kopen is eenvoudig te doen. Via onze webshop is dit op 2 manieren te doen.

Optie 1: U heeft een reliefstempel eigen logo ontwerpen. Deze kunt u dan eenvoudig uploaden.

Optie 2: Indien u geen eigen reliefstempel heeft ontworpen kunt u via onze handige ontwerp module uw reliefstempel ontwerpen.

Indien u een van deze 2 opties gekozen heeft en het doorgelopen bent kunt u de reliefstempel kopen door uw gegevens in te vullen. Als laatste hoeft u alleen nog maar op de bestel knop te drukken.

 
Reliefstempels

Via de volgende link laten wij u een aantal reliefstempels zien die in ons assortiment voor komen. Wat u ook regelmatig kunt tegen komen is een preegstempel, blinddruktang of droogstempel. Dit zijn allemaal verschillende benamingen voor reliefstempel. Heeft u vragen over andere toepassingen van reliefstempels, onze klantenservice zit voor u klaar tussen 8.00 en 22.00 uur 7 dagen per week. Uiteraard kunt u ook ons email met uw vraag.


Reliefstempel accessoires

Het is natuurlijk heel mooi om uw reliefstempel op het papier of licht karton te drukken om een mooi relief te krijgen. Wat nog mooier is zijn de reliefstempel stickers. Deze zijn verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren namelijk rood, zilver en goud. Per rol zitten er 250 stickers op die speciaal te gebruiken zijn i.c.m. uw reliefstempel. I.p.v. op het papier direct een relief te pregen, preegt u nu op de sticker. vervolgens kunt u deze plakken op een diploma, brief, oorkonde of andere onderwerpen.