• Op werkdagen vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post
  • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
  • +31(0)85 486 89 99 / verkoop@bedrijfsstempels.nl

Duiven stempel laten maken

Postduivenstempel

In de duiven branche wordt er vaak gebruikt gemaakt van een ring om de poot van de duif. De stempel wordt vaak gezet op de onderzijde van de grootste veer van de duif. In de meeste gevallen volstaat alleen het 06 nummer van uw smartphone op de stempel. Deze stempel is dan ongeveer 70 mm breed en 10 mm hoog. Duivenstempels is een steeds meer voorkomende manier om uw duif te voorzien van uw gegevens. Wat voorheen altijd via een ringetje ging kan nu ook met een stempel. Bedrijfsstempels is gespecialiseerd in het maken van duivenstempels en de daarbij behorende stempelinkt. Wat belangrijk is bij het stempelen van uw duif, is dat de inkt vriendelijk in gebruik is. Ook belangrijk is het dat de inkt blijft zitten indien het gaat regenen. Hiervoor hebben wij speciale StazOn stempelinkt. Ook hebben wij handstempels speciaal voor deze toepassingen.

 

✅ Kies het juiste formaat en type stempel uit

✅ Start met het online ontwerpen van uw stempel of upload uw bestand

✅ Check uw digitale drukproef en bestel

✅ Betaal online of op rekening

✅ Indien u voor 15.00 uur uw bestelling online plaatst versturen wij deze dezelfde werkdag

Duiven stempel laten

Duivenstempel

Tijdens een vlucht kan een duif uit koers raken door allerlei redenen. Komt er een postduif in je tuin, vang hem dan niet meteen. Misschien rust hij alleen even uit. Vaak vliegt hij, zodra hij uitgerust is, weer verder. Blijft de duif na 1 of 2 dagen nog in de buurt probeer hem dan te vangen. Als dit lukt kan je kijken of er een duivenstempel met een telefoonnummer van de eigenaar op zijn veren leesbaar is. Bel dan direct de eigenaar. Heb je een dode duif gevonden langs de kant van de weg kijk dan ook altijd even of hij een duivenstempel heeft of een ringetje. Je doet er de eigenaar een groot plezier mee.

 

Wat is het verschil tussen een duivenstempel en een ringetje?

Het grote verschil met een ringetje is dat dit al op jonge leeftijd bij de duiven gedaan wordt. Als de gegevens veranderen moet het ringetje ook veranderd worden. Heb je een duif gevonden die geen duivenstempel op zijn vleugels heeft maar wel een ringetje om zijn poten, neem dan via de duivensportbond kontakt op met de eigenaar.

Stempels op veren / veerstempels

Ook bij grote vogels, zoals b.v. roofvogels, kan je een veer bestempelen. De bedoeling is dan dat je het ringnummer op de stempel zet. Het voordeel hiervan is dat de vogel in de rui zijn veren vervangt. Je kan dan aan de veer op de grond zien dat de vogel daar, b.v. onder een nest, geweest is. Dit is makkelijker en beter voor de vogels dan hem te moeten vangen om op de ring te kijken welke vogel het is. Vogelonderzoeken maken gebruik van deze veerstempel techniek.

\