Duivenstempels bestellen?

In de duiven branche wordt er vaak gebruikt gemaakt van een ring om de poot van de duif. Er zijn ook andere manieren te bedenken. De volgende benameingen kunt u gebruiken hiervoor.

Postduivenstempel

Duivenstempel

Duivenstempels is een steeds meer voorkomende manier om uw duif te voorzien van uw gegevens. Wat voorheen altijd via een ringetje ging kan nu ook met een stempel. Bedrijfsstempels is gespecialiseerd in het maken van duivenstempels en de daarbij behorende stempelinkt. Wat belangrijk is bij het stempelen van uw duif, is dat de inkt vriendelijk in gebruik is voor zowel u als de duiven. Ook belangrijk is het dat de inkt blijft zitten indien het gaat regenen. Hiervoor hebben wij speciale stazon stempelinkt. Ook hebben wij speciale handstempels speciaal voor deze toepassingen.

Hoe gebruikt u de stempel?

De stempel wordt vaak gezet op de onderzijde van de grootste veer van de duif. In de meeste gevallen volstaat alleen een 06 nummer op de stempel. Deze stempel is dan ongeveer 70 mm breed en 10 mm hoog.

Wat is het verschil met een ringetje?

Het grote verschil met een ringetje is dat dit al op jonge leeftijd bij de duiven gedaan wordt. Als de gegevens veranderen moet het ringetje ook veranderd worden. Bij een stempel is dit erg eenvoudig te veranderen. Heeft u nog vragen dan kunt u deze altijd stellen via de telefoon, mail of de chat.

Duivenstempel