Duiven stempel laten maken?

In de duiven branche wordt er vaak gebruikt gemaakt van een ring om de poot van de duif. Er zijn ook andere manieren te bedenken. 

Postduivenstempel

In de duiven branche wordt er vaak gebruikt gemaakt van een ring om de poot van de duif. De stempel wordt vaak gezet op de onderzijde van de grootste veer van de duif. In de meeste gevallen volstaat alleen het 06 nummer van uw smartphone op de stempel. Deze stempel is dan ongeveer 70 mm breed en 10 mm hoog. Duivenstempels is een steeds meer voorkomende manier om uw duif te voorzien van uw gegevens. Wat voorheen altijd via een ringetje ging kan nu ook met een stempel. Bedrijfsstempels is gespecialiseerd in het maken van duivenstempels en de daarbij behorende stempelinkt. Wat belangrijk is bij het stempelen van uw duif, is dat de inkt vriendelijk in gebruik is. Ook belangrijk is het dat de inkt blijft zitten indien het gaat regenen. Hiervoor hebben wij speciale Stazon stempelinkt. Ook hebben wij handstempels speciaal voor deze toepassingen.

Handige stempels + inktkussen
 1. StazOn stempelkussens in alle kleuren
  StazOn stempelkussen

  Afdrukformaat: 75 x 45mm

  8,95 excl. B.T.W. 10,83 incl. B.T.W.
 2. Houten Handstempel 50 x 10 mm
  Handstempel 50x10 mm

  Afdrukformaat: 50 x 10mm

  15,00 excl. B.T.W. 18,15 incl. B.T.W.
 3. Houten Handstempel 70 x 10 mm
  Handstempel 70x10 mm

  Afdrukformaat: 70 x 10mm

  18,40 excl. B.T.W. 22,26 incl. B.T.W.
 4. Houten Handstempel 60 x 10 mm
  Handstempel 60x10 mm

  Afdrukformaat: 60 x 10mm

  16,20 excl. B.T.W. 19,60 incl. B.T.W.

 

Duivenstempel

Tijdens een vlucht kan een duif uit koers raken door allerlei redenen. Komt er een postduif in je tuin, vang hem dan niet meteen. Misschien rust hij alleen even uit. Vaak vliegt hij, zodra hij uitgerust is, weer verder. Blijft de duif na 1 of 2 dagen nog in de buurt probeer hem dan te vangen. Als dit lukt kan je kijken of er een duivenstempel met een telefoonnummer van de eigenaar op zijn veren leesbaar is. Bel dan direct de eigenaar. Heb je een dode duif gevonden langs de kant van de weg kijk dan ook altijd even of hij een duivenstempel heeft of een ringetje. Je doet er de eigenaar een groot plezier mee.

Wat is het verschil tussen een duivenstempel en een ringetje?

Het grote verschil met een ringetje is dat dit al op jonge leeftijd bij de duiven gedaan wordt. Als de gegevens veranderen moet het ringetje ook veranderd worden. Heb je een duif gevonden die geen duivenstempel op zijn vleugels heeft maar wel een ringetje om zijn poten, neem dan via de duivensportbond kontakt op met de eigenaar.

 

Stempels op veren / veerstempels

Ook bij grote vogels, zoals b.v. roofvogels, kan je een veer bestempelen. De bedoeling is dan dat je het ringnummer op de stempel zet. Het voordeel hiervan is dat de vogel in de rui zijn veren vervangt. Je kan dan aan de veer op de grond zien dat de vogel daar, b.v. onder een nest, geweest is. Dit is makkelijker en beter voor de vogels dan hem te moeten vangen om op de ring te kijken welke vogel het is. Vogelonderzoeken maken gebruik van deze veerstempel techniek.

Tags:
Brandmerk maken
Brandmerk maken

Brandstempels kan je gebruiken om iets te markeren. De brandplaat wordt heet en deze wordt dan tegen hout, leer, kurk of kunststof gedruk en hierbij wordt dit materiaal gebrandmerkt. Dit kan zowel een tekst, als een logo zijn. Onze Brandmerk stempels van het merk ALK hebben een lange levensduur.

Kantoorstempels
Kantoorstempels

Bent u opzoek naar een handige stempel voor op bijvoorbeeld het kantoor, de garage of voor hele andere doeleinden? Wij hebben een ruim aanbod.